[dotNed] Wat is er nieuw in .net 5 met Roland Guijt!

17.12Roland Guijt neemt ons mee op een reis door alles wat te maken heeft met .net 5!

Want, .NET 5 is uit. Dat is mooi. Maar we zijn van .NET Core 3 naar deze versie gegaan en er lijken nu 2 dingen te missen: het woordje "Core" en versie 4.
In deze sessie leg ik je uit hoe dat zit en we gaan in op de belangrijkste nieuwe zaken in .NET 5 zoals:

- Nieuwe zaken in C# 9
- Nieuwe features in de System.Text.Json namespace
- Single file apps en app trimming
- Performance verbeteringen

Binnen een uurtje ben je weer helemaal bijgepraat op .NET vlak.

Deze avond is uiteraard, na registratie, gratis. Dus wacht niet en schrijf je nu in!


[dotNed] Parallel programmeren in .NET. Hoe haal je het meeste uit je multi-core systemen. met Simon van der Meer

19.12

In een race om bij te blijven met Moore's Law, hebben we processor fabrikanten een verandering zien maken van het bouwen van single core naar multi-core processors. Dit bracht een era van parallel computing.

Software frameworks en programmeertalen zijn meegeëvolueerd met deze trend door ontwikkelaars de middelen te geven om simpel en efficiënt gebruik te maken van multi-core processors. Tegenwoordig worden bijna alle applicaties ontworpen en gebouwd met parallellisatie in gedachten.

In deze sessie gaan we een in-depth kijkje nemen naar parallel programmeren in .NET. Het hoofdonderwerp wordt de Task Parallel Library (TPL). We gaan kijken naar hoe we het best om kunnen gaan met het draaien van een grote hoeveelheid tasks tegelijkertijd. Daarbij houden we rekening met verschillende situaties zoals distributed applicaties waarbij er een hoop netwerk IO rondgaat, en situaties waarin er een groot aantal complexe berekeningen worden gemaakt op een enkele machine.

In een tweede onderwerp gaan we ook iets meer low-level kijken naar hoe je je code het best kan opzetten om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van meerdere cores.


Meer informatie