Heroes Academy #6 – Cloud

01.11

De Microsoft Helden (Meer informatie) van Sogeti (Meer informatie) nodigen iedereen met interesse in de Microsoft Cloud uit voor een thema-avond op woensdag 1 november as. op ons hoofdkantoor in Vianen.

Het fenomeen ‘de Cloud’ is sinds 10 jaar geïntroduceerd en niet meer weg te denken. Het betekent voor jou als developer dat je op gebeurtenissen gebaseerde apps bouwt zonder servers in te moeten richten of te moeten onderhouden. Als consument ervaar je de Cloud met het Azure Bot Framework waarmee chatbots worden gebouwd die bedrijven inzetten om met jou te communiceren.

De ontwikkelingen gaan snel en onze Helden willen jou tot nadenken stemmen en graag hun kennis delen. In korte sessies laten ze je nieuwe en bestaande zaken binnen de Microsoft Cloud zien. Ze laten je zelf aan de slag gaan met het Bot Framework. Bovendien delen ze hun ervaringen met de Cloud.

Meer informatie


People, Proces en tools

02.11

DevOps draait om mensen, processen en tools. De makkelijke connectie is dan gemaakt, om alle veranderingen bij het zelf-organiserende team te leggen.

In organisaties die een agile transitie hebben doorgemaakt, of daar nog middenin zitten, verandert de rol van management. Om DevOps binnen de organisatie goed in te kunnen richten, is het goed om daar wat handvatten voor te krijgen om de teams daarin zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.
Deze avond gaan we wat dieper in op de processen, die nodig zijn om de juiste omgeving voor DevOps teams te creëren.

Meer informatie


Becoming Better at JavaScript

21.11

This session is about becoming better at JavaScript.

Meer informatie


dotNed: Entity Framework Core

23.11

Entity Framework Core is een volledig nieuw Entity Framework met ondersteuning voor zowel relationele- als NoSql databases. Het bevat een aantal grote wijzigingen tov eerdere versies; zowel op API niveau als hoe zaken onder water werken. In deze sessie doen wij Entity Framework Core helemaal uit de doeken. Wij beginnen met simpele queries, waarna wij gaan kijken naar een aantal belangrijke performance verbeteringen.

Uiteraard gaan wij ook kijken naar migraties; ook hier hebben een groot aantal veranderingen plaatsgevonden. Wij eindigen met een overzicht van wat bij de release van Entity Framework Core wel ondersteund is en wat niet ten op zichte van het huidige Entity Framework. Aan het einde van deze sessie ben je weer helemaal bij en weet je of Entity Framework Core past bij je volgende project.

Meer informatie


DevExpress Utrecht Meetup

27.11

<br><br>Join DevExpress for an informal meetup in Utrecht. Technical Evangelist Don Wibier and Developer Advocate, John Martin will be your hosts and they'll be discussing new features shipping in our latest release, v17.2.<br><br>And of course, wine, beer and snacks are on us. Seating is limited so RSVP today.<br><br><a href="Meer informatie://bit.ly/2h6kZUi</a>